Wednesday, May 30, 2012

Cara Menghilangkan Warna Luntur

Pernah tak korang basuh2 baju...tak kira la baju baru or baju lama. Pastu sekalik salah satu dari baju tu luntur warna nye. Maka terkena la pada baju-baru cantik kamu yang lain. Masa tu, sedey pun ada kan. Tapi bila tengok mak kamu ada vanish dan clorox..maka sedikit lega la perasaan kamu. Tapi setelah rendam punya rendam pastu rendam lagik...tapi warna tu tak turun jugak...macam tu aje. Tipu betul la iklan ni.

So, hari tu, aku terluntur kan warna tudung purple aku dekat baju hubby ku...baju warna putih plak tu. Maka aku dengan rajin nye pun google la cara nak ilang kan warna luntur di baju. Ada lah jumpa satu product ni nama dia Dylon, orang kate berkesan. Aku pun beli la dalam sekotak nak try. Ilang la jugak kesan luntur tu..lagik bagus dari varnish dan chrolox..:P. Harga pun murah jek dalam RM11 hengget jek.


14 comments:

.:shura shushi:. said...

Hilang eh, confirm eh? Tak tipu kan :))

iedchan said...

hilang..hehe kat baju hubby i die ilang..:P

Yaya Azura aka Naz Azra said...

tul la..tergoda ngn iklan vanish..try..tp tak menjadi pun..
dylon nie 1st time dengar..

nur anis said...

saya dah lama tak beli baju putih sebab takut luntur macam ni..huhu..

iedchan said...

yaya - hehe tu la..mcm tak jadi kan..

anis - hehe sy pun takut beli baju putih sbb cpt kotor

BERT said...

wahh boleh terai ni.. tak penah terai lagi produk ni

ceritera-chinta said...

eh betul ek?masa study lu ada 1 baju kurung tu baru jek beli, sekali inner hitam turun warna kena dekat baju, puas letak klrox n vanish,dinamo bagai tak hilang2 last2 simpan ja baju tu sayang giler, nanti nk try lah, kot2 hilang n baju tu kalau muat lagi ley pakai kekekk

iedchan said...

ari tu ilang la jugak ..hehe kalo lame kene rendam lame sket la kot..

cha said...

wah i selalu kene kdg2 susah nk rendam baju kene asing2. u beli kt mane u?

Anonymous said...

akak bli kat ner dylon ni??

iedchan said...

hi..beli dekat giant or tesco ade jual...tapi hari tu i beli kat tesco..:P

Anonymous said...

Salam sis.sy kt swak.xde bnda ni.nk pesan tlg belikn bole x? Tlg msg sy 0193912247.tudung kawin sy terluntur wrna.sedih.

Eidayah Hashim said...

waa..mula2 cuak juga..yelah, sya baru beli bju...then msa basuh tercmpur pula dgn kain lain..sya terlupa la kn ada kain lain yg luntur wrnanya..huhu...cari2 kt google terjumpa la blog akak..thanks ye..skrg nk usaha cari dylon tu..=)

mutiara90 said...

sekali basuh kne habiskan 1 sacket ni juga ke.?